Dries Berendsen

Naam: Dries Berendsen

raadslid, D66
driesberendsen@raadwoerden.nl
raadslid Actief sinds 14 sep. 2023 Bekijk pagina

Algemeen

"Ik loop warm voor de vraagstukken waar het simpele ‘vóór’ of ‘tégen’ niet volstaat, waar we de balans moeten zoeken. Bijvoorbeeld duurzame energie opwekken én draagvlak opbouwen. Of meer woningen bouwen én een waardevol landschap behouden. En onze natuur herstellen én hier voedsel blijven produceren. We benaderen het soms als technische of juridische vraagstukken. Ik zie het vooral als een sociale opgave: met elkaar in gesprek blijven, zoeken naar oplossingen die inwoners verbinden in plaats van verdelen en niet uitstellen wat nú moet gebeuren! Hopelijk kan ik als raadslid iets daaraan bijdragen."

Ik ben geboren in 1959 en opgegroeid in Zutphen, heb daarna biologie gestudeerd in Utrecht. Ruim 30 jaar wonen mijn vrouw en ik met plezier in Woerden / Molenvliet, waar onze drie kinderen opgroeiden, naar school ging en 'uitvlogen'.

Sinds kort ben ik weer in betaald werk aan de slag als adviseur Energie Infrastructuur voor de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).  Een groot van mijn loopbaan was ik  verantwoordelijk voor de huisvesting en bouwprojecten van de Universiteit Utrecht, en gaf ik leiding aan de gebiedsontwikkeling van De Uithof tot Utrecht Science Park. 

Als chauffeur-vrijwilliger rijd ik op de buurtbus Woerden-Breukelen, waarmee Kamerik, Kanis, Teckop en Kockengen met OV bereikbaar blijven. Afgelopen twee jaar was ik mede-oprichter en vrijwilliger van de Duurzaamheidswinkel Woerden, een burgerinitiatief om inwoners op weg te helpen met informatie en advies over energie, circulair en groen.

 

 

 

Nevenfuncties

Adviseur Energie-infrastructuur bij VNG te Den Haag (bezoldigd, vanaf 1-8-'23)

Chauffeur Buurtbusvereniging Woerden-Breukelen (onbezoldigd, vanaf 21-7-'21) 

Functie historie

Heden

  • Actief sinds 14 sep. 2023 raadslid, D66

2023

  • 23 dec. 2021 - 14 sep. 2023 commissielid / fractieassistent, D66
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens