Raad stuurt brief aan directie Reinaerde

De voltallige gemeenteraad van Woerden schaart zich achter de bewoners van de zorglocatie aan de Selma Lagerlöfweg. De raad stuurde deze week een brief aan de directie van deze locatie, de directie van Stichting Reinaerde. De raad had eerder een brief ontvangen van de cliëntenraad van de Selma Lagerlöfweg. De Stichting Reinaerde geeft aan de zorg op deze locatie niet meer te kunnen garanderen en heeft de bewoners medegedeeld dat zij moeten verhuizen. Voorzitter van de cliëntenraad, de heer V. Groot, deed zijn verhaal in de gemeenteraadsvergadering van 14 november.

“Wij wonen zeer prettig in de wijk Snel en Polanen. Sommigen van ons wonen hier al sinds dat het gebouw hier staat, al twintig jaar. Wij hebben hier alles. Wat is er nou gebeurd de afgelopen weken? Wij hebben als bewoners gehoord op 31 oktober jongstleden dat wij allemaal honderd procent zeker moeten verhuizen. De zorg die wij krijgen, die is best wel complex, kan op deze plek niet meer gegarandeerd worden. Dus wij moeten verkassen. Wij hoorden dat en de reacties liegen er niet om, van complete verontwaardiging tot compleet murw geslagen. Wanhopige woede. Heel veel tranen. Velen van ons slapen niet goed meer, eten niet goed meer en huilen een groot deel van de tijd. Onze woonvorm wordt overhoop gehaald en uit elkaar gescheurd.”

Het verhaal maakte diepe indruk op de raad. Deze week stuurde de raad een brief aan de directie van Reinaerde met het verzoek er alles aan te doen om de zorg voor deze bewoners op deze locatie toch mogelijk te blijven maken. Ook vraagt de raad de directie nadrukkelijk om in gesprek te gaan met de raad en de gemeente.

De brief van de raad is ter kennisgeving ook aangeboden aan de vaste Kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport en aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Lees hier de brief van de raad aan de directie (PDF)

raad-reinaerde-klein-1

• 21 november 2019