Wilma de Mooij

Wilma de Mooij

Foto van Wilma de Mooij
Logo van SP
Fractie: SP Periode: van: 29 maart 2018 tot: Functie: raadslid, fractievoorzitter

Politicus zijn is voor mij een nevenfunctie. Naast werk en gezin ben ik maatschappelijk betrokken. Zo was ik actief als bestuurslid in basisonderwijs en voor belangenverenigingen, en als vrijwilliger in kinder- en jeugdkerkwerk en in de liefdadigheid (caritas).
Ik ben een gedreven mens, mijn hart gaat uit naar het opkomen voor de belangen van inwoners met oog voor de noden van (kwetsbare) mensen. Ik kom op voor kansen en eigen vrije keuzes en tegen uitbuiting, rascisme en discriminatie.
Dit is wat ik ook terug vind in de visie en missie van de Socialistische Partij. We knokken voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.

Altijd hard gewerkt, zowel bij de overheid als voor maatschappelijke organisaties en ruim 20 jaar in de gezondheidszorg en kinderopvangbranche. Vanaf de werkvloer rolde ik in het management en werd organisatieadviseur. De afgelopen jaren heb ik mij toegelegd op het realiseren van professionele medezeggenschap in de zorg voor en door cliënten, samen met cliënten. Ik draag graag bij aan het realiseren kwalitatieve dienstverlening en goede financiële resultaten, uitstekende samenwerking in teams en een hoge medewerkers en klanttevredenheid. 

In 2014 werd ik actief lid van de Utrechtse SP afdeling. Al snel werd ik voorzitter van de werkgroep in Woerden. Achtereenvolgens knokte ik samen met de actieve leden en inwoners voor het oplossen van verkeersproblemen in Woerden, tegen de exploitatie van het Papekopveld, tegen de fusie van het Hofpoort en voor betere bejegening van de cliënten van Ferm Werk. Hierin zocht ik de samenwerking met onze actieve Provinciale Statenfracties en Tweede Kamerleden. Vele vragen werden er voor Woerden gesteld in de Staten en TK.
En, we groeiden door naar een zelfstandige Woerdense SP-afdeling.

Samen met de actieve kernleden ging ik in gesprek met inwoners in de wijken en we voerden ook acties, zoals in de ochtend- en avondspits op de Steinhagenseweg, bij het ziekenhuis, bij Ferm Werk en op we hielpen mee met het verzamelen van 18.500 handtekeningen voor HAP-SEH.
Voor mijn tijd behaalde de SP-werkgroep in Woerden al een groot succes met de actie voor de Plas. 25 jaar geleden bereikte de toenmalige SP-fractie o.a. dat er meer sociale woningen werden gebouwd in Woerden en minder bestuurlijke praatcultuur was in het gemeentehuis.

Ik ben vastbesloten om als SP fractie op deze weg door te gaan. Daarnaast blijf ik als voorzitter en kernlid actief in de adeling. Ik wil de SP nog sterker laten wortelen in de samenleving en samen met inwoners voor verbetering knokken op diverse vlakken.
De SP-fractie is voor mij niets meer dan ondersteunend om onze SP afdelingsvisie en doelen voor Woerden meer kracht bij te kunnen zetten.

Heeft u een vraag of is er een probleem in uw wijk of heeft u een klacht over de gemeente of een Woerdense instantie?  Stuur dan a.u.b. een mail met uw telefoonnummer. Ik kom graag met u in contact om uw stem kracht bij te kunnen zetten m.b.v. de actieve kernleden en de SP-fractie in de Raad. En, de SP heeft ook in Woerden een hulpdienst waar onze vrijwilligers klaar staan om met raad en daad te ondersteunen.  
Mail naar woerden@sp.nl 

Laatste tweets

 • Wilma de Mooij tweet:

  RT @arnouthoekstra: Vandaag nog zal er een Kamerdebat plaatsvinden over het meenemen van WW-uitkeringen naar andere EU-landen. Met een moti…

  26-03-2019

 • Wilma de Mooij tweet:

  RT @Eva_dB_: Niet gekozen in het Vragenuur en de coalitie blokkeert een meerderheidsdebat hierover. Het onderwerp zet de SP nu op de lijst…

  26-03-2019

 • Wilma de Mooij tweet:

  RT @HenkvGerven: Alliantie Nederland Rookvrij schuift de antirookactivisten @Wdekanter en Pauline Dekker aan de kant. Het is alsof Barcelon…

  26-03-2019

 • Wilma de Mooij tweet:

  2 dagen veel getwitterd met anonieme accounts en andere nep-accounts. Mensen die hun onvrede uiten op twitter, die… twitter.com/i/web/status/1…

  26-03-2019

 • Wilma de Mooij tweet:

  @pragmafetishist @Kryon777 De meerwaarde zou kunnen zijn dat mensen dan eerst nadenken voordat ze twitteren.

  26-03-2019

Meer tweets van Wilma de Mooij