Raadsspreekuur

Het raadsspreekuur | Eerstvolgende spreekuur: dinsdag 2 maart 2021
Een kopje koffie en een goed gesprek met uw raadsleden.

Wilt u uw mening geven over plannen van de gemeente? Heeft u een vraag? Een goed idee? Of wilt u gewoon eens kennismaken met uw raadsleden? Dat kan bij het raadsspreekuur. Het eerstvolgende spreekuur staat gepland op dinsdag 2 maart 2021 tussen 19.30 uur en 21.00 uur. Dat is weer een online spreekuur. Wilt u aanschuiven? U kunt zich aanmelden raadsgriffie@woerden.nl.  

"Wij zijn met een goed gevoel naar huis gegaan. Er werd met ons mee geleefd en we voelden ons ook echt begrepen dat was heel fijn."
Een bezoeker van het eerste raadspreekuur

"Wat mij betreft blijven jullie dit altijd doen, ook als er geen corona meer is, het is een zeer toegankelijke en laagdrempelige manier."
Een deelnemer over het online spreekuur

Hoe werkt het?

Tijdens het raadsspreekuur zitten enkele raadsleden van verschillende partijen voor u klaar. U bepaalt waarover u in gesprek wilt gaan, bijvoorbeeld over bestemmingsplannen bij u in de buurt, over verkeer of de energiestrategie van de gemeente. Maar u kunt ook met uw vragen of ideeën bij de raad terecht. Het is een informeel gesprek. De raadsleden zitten er om naar u te luisteren en uw vragen te beantwoorden.

Waarom een raadsspreekuur?
De gemeenteraad is er voor alle inwoners. Raadsleden horen graag wat u belangrijk vindt voor de gemeente. U kunt een brief schrijven aan de raad of komen inspreken in een openbare vergadering, maar voor veel mensen is die drempel best hoog. Daarom starten we met het raadsspreekuur. Lekker makkelijk: gewoon een kopje koffie met een goed gesprek bij u in de buurt, met volop ruimte voor u om te vertellen wat u belangrijk vindt voor Woerden.

logo-spreekuur