Raadsspreekuur

Nieuw in Woerden: Het raadsspreekuur.
Een kopje koffie en een goed gesprek met uw raadsleden.

Wilt u uw mening geven over plannen van de gemeente? Heeft u een vraag? Een goed idee? Of wilt u gewoon eens kennismaken met uw raadsleden? Dat kan bij het raadsspreekuur.

Hoe werkt het?
Tijdens het raadsspreekuur zitten enkele raadsleden van verschillende partijen voor u klaar. U bepaalt waarover u in gesprek wilt gaan, bijvoorbeeld over bestemmingsplannen bij u in de buurt, over verkeer of de energiestrategie van de gemeente. Maar u kunt ook met uw vragen of ideeën bij de raad terecht. Het is een informeel gesprek. De raadsleden zitten er om naar u te luisteren en uw vragen te beantwoorden.

Waarom een raadsspreekuur?
De gemeenteraad is er voor alle inwoners. Raadsleden horen graag wat u belangrijk vindt voor de gemeente. U kunt een brief schrijven aan de raad of komen inspreken in een openbare vergadering, maar voor veel mensen is die drempel best hoog. Daarom starten we met het raadsspreekuur. Lekker makkelijk: gewoon een kopje koffie met een goed gesprek bij u in de buurt, met volop ruimte voor u om te vertellen wat u belangrijk vindt voor Woerden.

Terugblik eerste raadsspreekuur
Het allereerste raadsspreekuur vond plaats op vrijdag 9 oktober 2020 in het Dorpshuis in Harmelen. Die avond kwamen zestien inwoners uit Harmelen op bezoek om hun verhaal te doen en vragen te stellen aan de raadsleden. 

Eerstvolgende raadsspreekuur
Dit moet nog ingepland worden. Wilt u een bericht ontvangen als een nieuwe datum ingepland wordt? Dan kunt u een mailtje sturen aan raadsgriffie@woerden.nl